Bahan-bahan:
- Udang (digaul garam dan kunyit)
- Bawang putih (ditumbuk)
- Bawang merah (ditumbuk)
- Lada hitam (ditumbuk)
- Halia (dihiris nipis)
- Bawang besar (dihiris bulat-bulat)
- Cili merah (dihiris)
- Kacang panjang (dihiris)
- Tomato (dibelah 4)
- Sos tiram
- Sos tomato
- Kicap manis
- Goreng udang separuh masak. Ketepikan.
- Tumis kesemua bahan tumbuk sehingga naik bau.
- Masukkan kicap, sos tomato dan sos tiram. Tambahkan sedikit air jika terlampau pekat.
- Masukkan halia , bawang besar dan kacang panjang. Gorengkan sebentar sehingga kacang panjang hampir masak.
- Masukkan udang dan buah tomato. Goreng sehingga masak.