khazanah alam

dianugerahkan untuk kita menikmatinya....perlu dipelajari, diperbaiki dan dipelihara untuk diturunkan buat generasi seterusnya......tentunya kita tidak mahu dipersalahkan oleh generasi akan datang sebagaimana kita cuba menunding jari ke generasi sebelum ini......fikirkanlah.....

Friday 13 July 2012

sup kentang kucai





Bahan:

Kentang 1 buah, dipotong dadu
Kol secukupnya
Kucai 1 ikat
Minyak goreng 1 sdt
Garam dan merica secukupnya
Air putih 2 gelas standard

Bumbu:

Bawang putih dihaluskan
Bawang merah diiris tipis-tipis

Cara memasak:

Tumis bawang merah dan bawang putih sampai wanginya tercium.
Masukkan air dan kentang.
Masak sampai kentangnya matang.
Masukkan kol dan kucai, masak sekitar 5menit
atau sampai kolnya layu.
Angkat, kemudian siap disantap sebagai makan malam teman2.
Ngenyangin tapi gak bikin gendut. ^0^



sumber dari: nkslytherin.wordpress.com