Bahan-bahannya:
3 cawan tepung 
gandum
10 ekor 
udang
20gm 
kucai
Segenggam 
tauge
2 cawan air 
suam
1 biji 
telur
1 sudu besar yis 
mauripan
Sedikit serbuk 
kunyit
Garam secukup 
rasa
Minyak untuk 
menggoreng
Cara 
membuatnya:
Bancuh tepung 
gandum, garam, serbuk 
kunyit, yis dan telur dengan air suam.
Masukkan kucai 
dan tauge dan gaul sebati.
Perap sebentar sehingga adunan naik (saya perap 1 jam).
Panaskan 
minyak dan rendam senduk bulat di dalamnya.
Masukkan 
sedikit adunan ke dalam senduk dan bubuh udang di atasnya.
Goreng hingga 
cucur udang masak.
Angkat dan 
bolehlah dihidangkan bersama sambal kacang atau sos cili.
sumber dari: rohaisha.blogspot.com
